Gyakori vizeletürítés

Mikor kell közbeavatkozni?

Ha naponta hat vagy hét alkalommal kell könnyítenie magán, az még teljesen normális. A gyakori vizeletürítés fokozatosan alakul ki, mígnem egész nap már csak arra tudunk gondolni, hogy hol van a közelben mosdó. Azok, akik ilyen problémával küszködnek, fokozatosan elszigetelődnek, mert mindennapi tevékenységeiket, társasági életüket, a szórakozást, a vásárlást is csak gondos előzetes tervezéssel valósíthatják meg.

A gyakori vizeletürítés az Ön napi tevékenységeit is akadályozza? Tudjon meg többet, és töltse ki a tesztet!

Mi történik pontosan a vizelet kiürítésekor?

Általában akkor kerül sor a vizelet kiürítésére, ha a húgyhólyag megtelik. Ezt a folyamatot némileg befolyásolhatjuk, mivel azt részben akaratlagos izomtevékenység, részben izomreflexek szabályozzák. A vizelet távozásakor a hólyag izomzata összehúzódik, ami akaratunktól függetlenül megnyitja a hólyag alján található belső záróizomgyűrűt. A külső záróizmot ugyanakkor akaratlagosan ernyesztjük el, annak érdekében, hogy a vizelet a húgycsövön keresztül távozhasson.

A hasi és medencealapi izmok összehúzódása segíti a folyamatot. Naponta kb. másfél liter vizeletet ürítünk, amely a szervezet anyagcseréjének végtermékein kívül főleg vizet tartalmaz.

A gyakori vizeletürítés okai

A húgyhólyag, illetve a medencealapi szervek funkcionális rendellenességei, például a hiperaktív hólyag vagy a hólyag gyengesége

Általában csak akkor érzünk ingert a húgyhólyag kiürítésére, ha az megtelik. Ám ha a húgyhólyag receptorai túl aktívak, a sürgető inger egyre gyakrabban jelentkezik.

Férfiaknál akkor is fellép a gyakori vizelési inger, ha a megnagyobbodott prosztata nyomja a húgyhólyagot

A húgyhólyaggyulladás

A bakteriális húgyúti fertőzés szintén gyakoribb vizelésre készteti a beteget. Tünetei a vizeléskor jelentkező fájdalom és az égő érzés.

Ne hagyja, hogy a gyakori vizeletürítés irányítsa az életét!

Gyakrabban kell vizelnie annak ellenére, hogy ugyanannyi folyadékot iszik? Hogy elkerülje a kémiai hatóanyagot tartalmazó gyógyszeres kezelést, aminek sok esetben kellemetlen mellékhatásai lehetnek, célszerű minél előbb megkezdeni gyógynövény-hatóanyagú készítményeink szedését.

A vény nélkül kapható UROSTEMOL® termékekkel hatásosan erősítheti a húgyhólyagot.

Az UROSTEMOL® készítmények vény nélkül kapható hagyományos növényi gyógyszerek. Kizárólag a régóta fennálló használaton alapuló, meghatározott javallatokra alkalmazhatóak. A termékek a gyógyszertárakban vásárolhatók meg.

UROSTEMOL® – Vásárlás

Az UROSTEMOL® termékek gyógyszertárban kaphatók!

Gyógyszertár