Gyenge húgyhólyaggal élni az életet?

Nem kell belenyugodnia!

Szinte egyetlen nő sem beszél róla, pedig milliókat érint: ez a hólyaggyengeség. A sűrű kijárkálás az illemhelyre korlátozza az érintettek napi tevékenységeit. Sok esetben a legenyhébb fizikai megerőltetés is – például néhány lépcsőfok, köhögés, tüsszentés vagy nevetés –vizeletvesztést okoz. Az érintetteknél az inkontinenciabetétek a mindennapok elmaradhatatlan kellékei.

Mindez kétségkívül csökkenti az érintettek önbecsülését, kevésbé érzik magukat vonzónak, nőiesnek, hiszen nem csupán a gyakori vécéhasználatról van szó, hanem arról is, hogy – bár fittnek és aktívnak érzik magukat – az élet fontos területein korlátozottá válnak. Az érintett nők partnerkapcsolataiban kevesebb az intimitás. Szívesebben hívják magukhoz a barátokat, hogy ne kelljen elmenniük otthonról. Hosszú autóutak nem jöhetnek szóba. Még a ruházat megválasztását is – gyakran nem tudatosan – befolyásolja a probléma.

Aki ilyen helyzetbe kerül, annak társasági élete sivárabb lesz, és megrendül az önbizalma, hiszen a kellemetlen helyzetektől való félelem egyre jobban elszigeteli. A húgyhólyag átveszi az irányítást az élet minden területe felett, a napi tevékenységektől kezdve akár a ruházat és az alsónemű megválasztásáig.

Hólyaggyengeség – nincs egyedül!

A nők bármilyen korban szenvedhetnek hólyaggyengeségben. A 45 és 49 év közöttiek korcsoportjában az érintettek száma jelentősen növekszik, de fiatalabb nők is – elsősorban a terhesség és gyerekszülés után – szenvednek a kellemetlen tünetektől.

Vajon a tünetei már negatívan hatnak tevékenységeire és önbecsülésére? Töltse ki a tesztet, és megtudja!

Hiperaktív hólyag, hólyaggyengeség, húgyúti fertőzés – sok nő szenved ezektől a panaszoktól. Interaktív tesztünk segít megkülönböztetni a különféle tüneteket, így többet tudhat meg a panaszokat kiváltó okokról. Kérjük, tartsa szem előtt, hogy a teszt semmiképpen nem helyettesítheti az orvosi vizsgálatot és diagnózist. Ez csupán segítség az orvosi vizsgálat előtt.

1/3

Gyakran kell napközben mosdóba járnia?

Ha naponta 8 alkalomnál nem kell többször kijárnia, az még normális. Ha több folyadékot iszik, az is gyakoribbá és intenzívebbé teheti a vizelési ingert.

2/3

Érez fájdalmas vagy égő érzést vizelés közben?

3/3

Tapasztal-e akaratlan vizeletszivárgást (inkontinenciát)?

Hiperaktív húgyhólyag vizeletszivárgás nélkül

Az érintett nők mintegy egyharmadánál az akaratlan vizeletvesztés kísérő tünet, ugyanakkor a húgyhólyag hiperaktivitása vizeletvesztés nélkül is előfordul.Vizeletszivárgás

Előfordul, hogy bár a húgyhólyag még nincs megtelve, hirtelen erős vizelési ingert érez, amelyen képtelen úrrá lenni? A szokásosnál többször kell vécére járnia, és ilyenkor csak kis mennyiségű vizelet ürül? Van, hogy az erős vizelési ingert akaratlan vizeletvesztés követi?
Ezek az inkontinencia vagy a hiperaktív hólyag tünetei lehetnek.

Azoknál a nőknél, akik többször szültek, túlsúlyosak vagy idősebbek, gyakran előfordul, hogy a medencefenék izmai meggyengülnek. Emiatt stressz esetén a húgyhólyag záróizmai már nem zárnak megfelelően. Önnél is elfordul, hogy már enyhe megerőltetés hatására is – köhögés, nevetés, tüsszentés, lépcsőmászás vagy cipekedés – kisebb mennyiségű vizelet ürül a hólyagjából?
Ezek stresszinkontinenciára vagy a húgyhólyag gyengeségére utalnak.Húgyúti fertőzés

A húgyúti fertőzések közül nők esetében a leggyakoribb a húgyhólyaggyulladás. Ilyenkor a vizelést jellegzetes égő, csípő érzés vagy hólyagfájdalom kíséri. A vizelet zavaros lehet, a szaga eltérhet a szokásostól, illetve vér is megjelenhet benne. Mindenképpen forduljon kezelőorvosához, hogy laboratóriumi vizeletvizsgálat segítségével megállapíthassák a tünetek pontos okát!
A vizsgálat egyúttal azt is tisztázhatja, hogy a fájdalmas vizelést nem húgykő vagy húgycsőgyulladás okozza-e.

A húgyhólyagpanaszok okai

A hólyaggyengeség kifejezést gyakran használják általánosságban a különféle funkcionális hólyagpanaszok megnevezésére. Ezek közé tartozik a túlérzékeny (vagy hiperaktív) húgyhólyag, az akaratlan vizeletvesztés és a stresszinkontinencia.

Hólyaggyengeség? Minél előbb tegyen ellene!

A hólyaggyengeség sajnos még ma is tabutémának számít. Ezért a legtöbb nő a halogatást választja, amíg a tünetek nem válnak túl elviselhetetlenné. Az érintettek gyakran észre sem veszik, és hozzászoknak a tünetekkel járó, egyre fokozódó kényelmetlenségekhez, korlátozottsághoz. Ennek azonban nem feltétlenül kell így lennie! Ön is sokat tehet a húgyhólyag egészségéért. Ne engedje, hogy a húgyhólyagja átvegye az uralmat az élete fölött, lépjen minél hamarabb a tettek mezejére!

UROSTEMOL® femina

Én így teszek az erősebb hólyagért!

Azoknak a nőknek, akik szeretnék húgyhólyagjukat erősíteni.

Bővebben

Az UROSTEMOL® készítmények vény nélkül kapható hagyományos növényi gyógyszerek. Kizárólag a régóta fennálló használaton alapuló, meghatározott javallatokra alkalmazhatóak. A termékek a gyógyszertárakban vásárolhatók meg.

UROSTEMOL® – Vásárlás

Az UROSTEMOL® termékek gyógyszertárban kaphatók!

Gyógyszertár