UROSTEMOL®

Természetesen hatékony gyógyszerek.

Az UROSTEMOL® készítmények növényi alapú hatóanyagok felhasználásával készülő gyógyszerek. Az UROSTEMOL® készítményeket kimondottan a húgyhólyag vagy a prosztata elváltozásával kapcsolatos urológiai panaszok, a prosztatagyulladás tünetei kezelésére fejlesztették ki, a női és férfinemre jellemző panaszok eltéréseinek, okainak figyelembevételével.

A folyamatos kutatási és fejlesztési tevékenységnek, valamint a növényi alapú gyógytermékek gyártásánál alkalmazott legmodernebb technológiák alkalmazásának köszönhetően az UROSTEMOL® termékek jól érzékelhetően enyhítik az urológiai panaszokat.

Az UROSTEMOL® gyógyszerek hatékonysága a speciálisan gyógyászati célra termesztett tök természetes gyógyhatásának köszönhető. Ezt a tökfajtát – célzott kutatás és fejlesztés eredményeként – kifejezetten a húgyhólyag- és prosztatapanaszok kezelésére fejlesztették ki.

A speciálisan gyógyászati célra termesztett tök magja: bizonyítottan hatékony húgyhólyag- és prosztatapanaszok esetén.

Európában már több mint 500 éve használják a tökmag gyógyhatását urológiai panaszok kezelésére. Ám a tökféléknek nem minden fajtája ugyanolyan alkalmas vagy hatékony a gyakori vizelés, illetve a prosztataproblémák tüneteinek kezelésére.

Több mint negyven éve folyik célzott kutatás annak érdekében, hogy megfelelő termesztési és művelési technológiák segítségével optimalizálják a tökmag gyógyhatását. Ennek a kitartó munkának az eredménye az a speciálisan gyógyászati célra termesztett tök, amelynek magját kizárólag az UROSTEMOL® gyógyszerek gyártásánál használják.

A kifejezetten gyógyászati célra kifejlesztett tökféle olajos magvai nagy koncentrációban tartalmaznak specifikus fitoszterolokat (delta-7-szterolok), amelyek kedvezően hatnak a húgyhólyagra és a prosztatára.
Ennek a speciális tökmagnak a hatását és tolerálhatóságát két – több helyszínen, véletlenszerű kiválasztás mellett végzett, placebokontrollos – klinikai vizsgálat igazolta.

Fitotechnológia: éljünk a természet erejével!

Az elmúlt négy évtized során az UROSTEMOL® előállításához folyamatosan tökéletesítették mind a gyógyászati célú tökfélék termesztését, mind a gyógynövényalapú termékek gyártási technológiáit annak érdekében, hogy a hólyag- és prosztatabántalmak gyógyítására minél hatékonyabb, minél tolerálhatóbb termékeket állíthassanak elő.

  • A célzott tenyésztés lehetővé tette, hogy az UROSTEMOL® készítményekben felhasznált tökmag gyógyhatása egyre erősebb legyen.
  • A szigorú ellenőrzés mellett, az EMEA/HMPC (European Medicines Agency, Committee on Herbal Medicinal Products – Európai Gyógyszerügynökség, Növényi Gyógyszerkészítmények Bizottsága) irányelvei alapján, valamint a „helyes gazdálkodási gyakorlat” szempontjai szerint folytatott művelés, a legmegfelelőbb betakarítási módszerek, szárítási és tárolási eljárások mind kulcsfontosságú szerepet töltenek be a hatékony termék előállításában.
  • A rendkívül fejlett fitotechnológia a növényi hatóanyagok koncentrálására csúcstechnológiás extrakciós (kivonási) eljárásokat alkalmaz. Így a természetes gyógynövények klinikailag hatékony gyógyszerekké válnak.
  • Az innovatív eljárások és az élvonalbeli technológiák alkalmazása nyújt biztosítékot arra, hogy a gyártási folyamat tökéletesen megfeleljen a „helyes gyártási gyakorlat” (GMP) irányelveinek és a szigorú higiéniai szabványoknak. Mindez azt jelenti, hogy az UROSTEMOL® gyógyszerekhez használt speciálisan gyógyászati célra termesztett tökmag következetesen kiemelkedő minőségű.

UROSTEMOL® – Vásárlás

Az UROSTEMOL® termékek gyógyszertárban kaphatók!

Gyógyszertár